Wie zijn we?

Enig Verschil is een jongerenvereniging (vzw) voor holebi’s en transgenders tot 30 jaar gevestigd in hartje Antwerpen. Al 25 jaar zetten wij ons in om een leuke, ontspannen en veilige omgeving te creeëren voor zij die daar behoefte aan hebben. Vanaf januari 2019 organiseert Enig Verschil niet langer caféavonden in café Den Draak. 

Enig Verschil organiseert wel nog leerrijke en ontspannende activiteiten die toegankelijk zijn voor zowel leden als niet-leden. Op aanvraag geven we vorming in scholen, bedrijven of jouw organisatie over het theme holebi, seksualiteit en gender. Wil je graag meer te weten komen over Enig Verschil dan kan je alvast een kijkje nemen op onze website of contact opnemen met een van onze vrijwilligers via het contactformulier.

Onze geschiedenis

Enig Verschil is in het leven geroepen in 1993 door een groepje vrienden die samen besloten een vereniging te starten. Enig Verschil was één van de eerste verenigingen die zich aansloot bij het Roze Huis Antwerpen. Verder is Enig Verschil ook één van de 3 oprichters van de organisatie Wel Jong Niet Hetero.

Van taboe naar maatschappelijke acceptatie

In die tijd heerste er nog een groot taboe rond holebi zijn. Om die reden vonden de eerste bijeenkomsten plaats in een klein verdoken zaaltje in centrum Antwerpen. Mensen klopten op de deur om toegang te krijgen. In de jaren nadien veranderde de locatie van het EV-café verschillende keren. Zo zaten we al in ‘De Groene Waterman’, Jeugdhuis Kavka’, Jeugdherberg ‘Pulcinella’ en uiteindelijk na lange tijd, café Den Draak. Die laatste is ook de vestiging van het Roze Huis Antwerpen.

Enig Verschil heeft zijn ups en down gekend. Toch maken we er nog altijd het beste van. We hebben onlangs nog onze 14de editie georganiseerd van de Homo Top 100, de fuif van het jaar in Red & Blue (Cargo Club). Enig Verschil heeft in de afgelopen jaren honderden jongeren geholpen in hun reis naar zelfacceptie en ontplooiing.

X